DYK på YouTube  DYK på Facebook  Hämta RSS feed  NYHETSBREV!

Få ut det mesta möjliga av DYK NetMag

DYK NetMag är Skandinaviens nya onlinemagasin om dykning. Magasinet är tillgängligt på dator, surfplatta och smartphone .

Eftersom formatet är digitalt, erbjuds nya möjligheter och fördelar, bland annat att vi slipper tryck- och distributionskostnader, och kan därmed erbjuda 12 nummer per år och samtidigt hålla ett lågt pris. I det digitala magasinet, kan du zooma in och ut samt titta på video. Du kan även följa klickbara länkar till referenser, ytterligare information och annonser. I magasinet är det också möjligt att söka information och dela artiklar och sidor med andra (potentiella) prenumeranter via e-post eller sociala medier.
Om du använder en smartphone har du alltid tillgång till dina DYK NetMag var du än befinner dig. Vi på DYK-redaktionen använder gärna en Ipad eller annan tablet för den optimala upplevelsen.

Få massor av kunskap, inspiration och aha-upplevelser. DYK NetMag har en snygg layout som inkluderar vackra kvalitetsbilder. Vi arbetar ständigt med att förbättra magasinet och läsupplevelsen och med DYK NetMag får du garanterat en spännande visuell upplevelse, som erbjuder mer än en traditionell papperstidning.

Vårt främsta mål är att stimulera dyklusten och få dig att prova på nya upplevelser. Vi kommer att sprida kunskap om dykning och inspirera dig, för att komma ut och få så mycket kvalitetsdykning som möjligt.

Så läser du magasinet

dyk.net/netmags kan du alltid se dina magasin. Där finns en lista på samtliga publicerade magasin - och även kommande nummer, så att du får en bra överblick.

De magasin som du har tillgång till öppnas genom att du klickar på bilden av magasinet eller knappen intill. Det aktuella numret öppnas i ett nytt webbläsarfönster eller en ny flik i webbläsaren (beroende på inställningarna på enheten).

På en stor skärm (Browser)

Sätt att granska tidningen:

  • Du kan bläddra som ovan genom att dra musen från ett hörn av tidningen. 
  • Du kan klicka intill den högra eller vänstra kanten för att bläddra framåt eller bakåt.
  • Du kan klicka på höger eller vänster pil på tangentbordet för att bläddra framåt eller bakåt.
  • Du kan ange ett sidnummer längst upp i fältet på sidan och trycka på Enter-tangenten.
  • Du kan välja att visa miniatyrer till vänster och klicka på den sida du vill hoppa till (se nedan)

Utforska knapparna och upptäck möjligheterna - du orsakar ingen skada.

Rekommendationer för stor skärm
Vi rekommenderar att du väljer helskärm (knappen längst ned med pilar i fyra riktningar). Detta ger maximalt utrymme för magasinet.

Testa även att dubbelklicka på en sida (eller tryck på förstoringsglaset med ett +). På detta sätt kan du zooma in på en sida. Du kan sedan ställa in zoomnivån med den lilla reglaget.


Mobilversionen

Svep med fingret för att bläddra framåt eller bakåt


Använd zoomreglaget eller dubbelklicka på en sida för att zooma in. Magasinet gör sig bäst på din surfplatta eller smartphone i liggande format.


Dela med dina vänner, gör bokmärken och sök i magasinet


Om du har sparat bokmärken, ser du dem här


Få en sidöversikt med zoom-ut-rörelse eller med knappen i vänstra hörnet


FAQ - Allmänna frågor


Jag har köpt ett abonnemang, men kan inte läsa tidningen?
Här är en checklista för att hjälpa dig:

  1. Är du inloggad? Logga in med samma användarnamn som du köpte prenumerationen med. Du är inte inloggad, om det står "Mitt DYK" i övre högra hörnet på dyk.se.
  2. Är din prenumeration aktiv eller har den löpt ut? Du kan kontrollera status på order och abonnemang här.
  3. Du hittar dina magasin här och kan se och läsa alla de som ingår i ditt abonnemang.
  4. Om du fortfarande inte kan läsa ett specifikt nummer av magasinet, kan det i sällsynta fall bero på cache-minnet i din dator eller mobila enhet. Den lättaste i så fall är att gå till sidan på webbläsaren på en dator och välja att ladda om sidan. På en Windows-dator, kan du använda Skift + Ctrl + R för att göra en "hård" omladdning. På en Mac använder du Skift + Cmd + R (fungerar inte i Safari - här använder du "Rensa historik" ... på Safari-menyn).

Om du fortfarande inte har tillgång till magasinen, så kontakta support@dyk.net och förklara situationen för oss - vi löser det alltid!

Vilka typer av abonnemang finns det?
Du kan se vilka typer av abonnemang som finns här.
Vi arbetar med flera abonnemangstyper för att tillgodose olika typer av behov och användarmönster. Låt oss gärna veta om du har något speciellt i åtanke.

Hur vet jag när ett nytt magasin finns ute?
Vi skickar ut ett nyhetsbrev i samband med publiceringen av ett nytt nummer, och vi arbetar också för att kunna informera varje enskid prenumerant direkt via e-post. Du kan även hålla ett öga på dyk.net/netmags.

Hur gör jag för att läsa NetMag offline?
En av de få nackdelarna med en nättidning, är att den kräver åtkomst till internet. Du kan dock öppna ett eller flera magasin i din webbläsare, bläddra snabbt igenom alla sidor och behålla dessa öppna när du går offline. Du kommer då fortfarande att kunna bläddra igenom alla sidor och läsa magasinet, även om du har satt din dator, mobiltelefon eller tablet i flygplansläge. Du kan göra detta med flera magasin, på olika flikar i din webbläsare, men antalet är beroende på minnet i din enhet (gäller framför allt tablets och smartphones).

Begränsningar i offline-läge
Länkar till olika externa källor kommer naturligtvis inte att fungera när du är offline. Detta gäller även uppspelning av video.
När du zoomar in, hämtas inte de högupplösning versionerna av bilder och text. Texten håller dock tillräckligt bra kvalitet för att du ska kunna läsa artiklarna.
Om du stänger en flik där magasinet visas på en tablett eller smartphone, kan du inte vara säker på att det kan laddas igen när du är offline.

Om du har frågor som inte besvarats här är du välkommen att kontakta support@dyk.net