DYK på YouTube  DYK på Facebook  Hämta RSS feed  NYHETSBREV!

DYK Tidningen

2023

 

DYK #Special Jan '23 – UV-foto

Officiel publicering: vecka 05. Sidor: 54. Videoklipp: 2.
Publicerad
Logga in
#
I detta nummer bland annat:

SM i UV-foto
Efter uttagstävling i maj så anordnades finalen i Svenska mästerskapen i UV-foto för femtonde året i rad i Hamburgsund. I år hade de tävlande väldig tur med vädret, vilket gjorde att det blev optimala förutsättningar.

EM-guld till Sverige i UV-foto!
Tredje Underwater Photography och andra Underwater Video CMAS European Championships hölls i Funchal-Madeira, Portugal, 3–8 oktober. Totalt deltog landslag från 13 länder. När domarna hade gjort sina bedömningar stod det klart att Johan Sundelin, med sonen Simon Sundelin som assistent, segrade i undervattensfotoklassen vidvinkel och därmed tog hem en guldmedalj till det svenska landslaget. 

Workshops i fokus: Workshop 1, Gozo, Malta.
Tidig eftermiddag, lördagen den 17 september, sammanstrålade ett förväntansfullt gäng på elva personer på flygplatsen på Malta, där vår förbokade transitbuss skulle ta oss vidare via landsväg och färja till systerön Gozo och den lilla staden Marsalforn på öns norra kust. Busschauffören fick en chock, när han såg vårt berg av väskor! Här var det inte fråga om ”travelling light”.

Utrustning: Diveroid smarphone UV-hus
Det finns en hel del olika UV-hus till smartphones att välja på, och oftast måste man köpa ett specialanpassat hus till sin mobil. Men Diveroid har gjort en smart och prisvärd lösning som gör om din smartphone till en kombination av kamera, dykdator, kompass och loggbok. Huset är av universalmodell och passar de flesta Iphone- och Androidmodeller. DYK har testat!

 

DYK #73 – Januari

Officiel publicering: vecka 02. Sidor: 112. Videoklipp: 4.
Publicerad
Logga in
#
I detta nummer bland annat:

Den gröna ön
När man pratar om att åka på dykresa till Irland tänker nog de flesta på djupa vrak vid Malin Head på öns norra sida, men på Irlands västkust finns, förutom en fantastiskt vacker natur, gott om dykplatser som passar dykare på alla nivåer.

Dykäventyr i Florida
Följ med på en Florida roadtrip där fyra fotografer går på fotojakt i kristallklara källor, längs magnifika korallrev, under en notorisk bro, långt ut i Golfströmmen mitt i den svarta natten och sist men inte minst, hälsar på Everglades alligatorer.

Vraket i fokus: Kostervraket
Mysingens vatten är inte direkt känt för att vara klart och ljust, men jag har oftast haft turen med bra förhållanden de gånger jag dykt här. Här passerar den så kallade Landsortsleden, som genom århundraden varit en av de viktigaste farlederna in mot Stockholm söderifrån. Det är därför inte så konstigt att det finns gott om skeppsvrak i området.

Reportage: Baltic Tech

Nudibranch Weekend

Utrustning: Garmin Decent G1 Solar