DYK på YouTube  DYK på Facebook  Hämta RSS feed  NYHETSBREV!

DYK Tidningen

2024

 

DYK #81 – Maj

Officiel publicering: vecka 18. Sidor: 124. Videoklipp: 1.
Publicerad
Logga in
#
I detta nummer bland annat:

Raja Ampat – Kunglig dykning i hjärtat av koralltriangeln
“Ödmjukhet och hoppfullhet är de två känslor som bäst beskriver mitt sinnestillstånd. Ödmjukhet över att få uppleva detta och hoppfullhet för att platser som denna fortfarande existerar. Vart jag än vänder blicken möter jag ett sanslöst korallandskap”. Stefan Beskow tar oss med till fantastiska Raja Ampat.

Smögen – Vårdykning på västkusten
En dykhelg i Smögen tar sin början, och det är med spänd förväntan jag börjar sätta ihop mina dykprylar. Våren på västkusten brukar kunna erbjuda fantastisk dykning. Ska så bli fallet även denna helg?

Afghanistan – En risikofyldt dykkedrøm
Få människor förknippar landet Afghanistan, som har präglats av krig och instabilitet i decennier, med dykning. Speciellt eftersom landet inte har någon kustlinje, men det avskräcker inte vår äventyrare Frode Kjems Uhre. Genom ett särskilt tillstånd från talibanernas högkvarter i Kabul, har Frode rest till Band-e-amir högt uppe i Hindu Kush-bergen för att dyka.

Utrustning – Mares Atalas ADJ 62x Regulator
De senaste åren har jag provat en del andra märken, inte för att jag varit missnöjd med Mares på något sätt utan mest för omväxlings skull. När Mares nya Atlas regulator kom blev jag genast intresserad.

SSDF
* Ordföraren har ordet
* Gallerier med förtrollande undervattensbilder 

 

DYK #80 – Mars

Officiel publicering: vecka 10. Sidor: 102.
Publicerad
Logga in
#
I detta nummer bland annat:

Anilao överraskar
Dyk-oasen Anilao ligger lättillgängligt till, bara tre timmars bilresa söder om Manilla. Idag vallfärdar dykare och undervattensfotografer till de kustnära resorterna framförallt för de otroliga makromotiven som är en del av den extrema marina mångfalden i Anilao. Läs med när Magnus Lundgren berättar mer i nästa nummer av DYK.

Marine Megafauna Foundation
Mark ’Crowley’ Russell pratar med Dr. Andrea Marshall och Dr. Simon Pierce, medgrundare av Marine Megafauna Foundation, om årtionden av hårt arbete och det engagemang som krävs för att hålla bevarandet hållbart i en tid av internationella agendor och miljöutmaningar.

Bodapest – Storstadsdykning med extra allt
För drygt 15 år sedan berättade en bekant att han sett två dykare kliva upp ur en ankdamm mitt i staden och att det handlade om grottdykning. Det lät spännande, men ingenting jag planerade att själv göra – då...

JNM i UV-rugby i Finland
I november 2023 utspelade sig Junior Nordiska Mästerskapen (JNM) i undervattensrugby i Finland. Från SSDF skickade vi ett juniorherrlandslag och ett juniordamlandslag som båda hade förberett sig hårt under hela hösten.

Utrustning – Santi Kango

 

DYK #79 – Januari

Officiel publicering: vecka 02. Sidor: 90. Videoklipp: 1.
Publicerad
Logga in
#
I detta nummer bland annat:

Instruktören på kurs – Scientific Diver
Ännu en gång följer vi med vår ambassadör Helene-Julie Zofia Paamand på kurs när hon i Finland öppnar dörren till ett nytt kapitel i sitt undervattensliv. Denna gång genom kursen som Scientific Diver.

Komodo – Ett svårslaget dykäventyr
Stefan Beskow reser till Floreshavet i södra Indonesien, där han besöker den spännande dykdestinationen Komodo. Här utforskar Stefan det rika marin livet under ytan, och kanske får han också möta en drake eller två?

Frodes Loggbok: Mongoliet
Följ med Frode när han ger sig iväg till ännu en avlägsen och okänd dykdesti- nation. På sin senaste resa åker Frode till inlandsstaten Mongoliet, där han besöker, och självklart dyker, i en av världens äldsta och mest orörda sjöar – Chövsgölsjön.

Utrustning: K01 Flexglove