DYK på YouTube  DYK på Facebook  Hämta RSS feed  NYHETSBREV!

DYK Tidningen

2021

 

DYK #62 – Mars

Officiel publicering: vecka 10. Sidor: 80. Videoklipp: 8.
Nästa nummer
#
I detta nummer bland annat:

Röda havet - mest dykning för pengarna (del 1)
Vi vill gärna ha klart och blått vatten, sol, varmt vatten med en temperatur som ligger närmare 30 grader än 20. Resan ska heller inte vara för lång, eftersom vi bara kan vara borta en vecka. Det bör helst finnas vrak, vackra koraller och färggranna fiskar. Frågan blir då: var får vi mest för pengarna? Efter att ha listat en mängd olika dykdestinationer finns det egentligen bara en plats som både uppfyller alla kriterier och som ligger inom budgeten...

Väderöarna – en vestkustklassiker
Jag simmar in under ett överhäng och när jag tänder lampan är det en riktig explosion av färger som möter mig! Jag ler och känner mig lycklig ända in i mitt dykarhjärta!

Tech-dykning i Kroatien
Det här är otroligt smidig dykning. Guiden beskriver riktningen för oss, och efter några minuter kommer vi fram till en sluttning där vi ser vraket ligga med aktern uppåt.
 

 

DYK #61 – Januari

Officiel publicering: vecka 03. Sidor: 80. Videoklipp: 5.
Publicerad
Logga in
#
I detta nummer bland annat:

Gruvdykning – på turné till fyra svenska gruvor. 
Den smala gången leder ut i ett stort brytrum. Jag vet inte hur stort det är, kanske är det en avgrund jag befinner mig över? Omgiven av mörker simmar jag framåt och det enda jag ser är linan framför mig som försvinner i fjärran. Det är en väldigt speciell känsla att sväva där i mörkret på väg mot det okända...”.

Alphonse Island – Omgiven av lyx
Fler sköldpaddor än du kan räkna, hungriga segelfiskar, jagande hajar, ancient hårda koraller och massor av revfisk. Mark ’Crowley’ Russell är bortskämd på den avlägsna ön Alphonse på Seychellerna

Sköldpaddsskolan, Del II
Återigen följer vi biologen, kommunikatören och naturnörd Anders Kofoed, i sin artikelserie Sköldpaddaskolan, där vi i andra kapitlet går på en studie om ”kost och logi för havssköldpaddor”

Liberia – dykning på Afrikas västkust
Liberia är nog mer känt känt för sina diamantsmugglare, gummiplantager och korruption än för dykning.
Trots att landet har en lång vacker kust, finns det inte ett enda dykcenter i det fattiga västafrikanska landet.