DYK på YouTube  DYK på Facebook  Hämta RSS feed  NYHETSBREV!

Paralenz – test

Text: Grzegorz Myćko
För en tid sedan fick jag hem en Paralenz undervattenskamera för att testa den. Jag insåg snabbt att den här kameran redan blivit en favorit bland många dykare.

Projektet för att utveckla en kamera för dykare initierades genom crowdfunding. Företagets slogan var då "gjord av dykare för dykare". Det tog över ett år av intensivt arbete för att bygga en fungerande prototyp. Därefter bjöd Paralenz-teamet in 250 frivilliga från hela världen för att testa produkten. Dessa personer delade regelbundet med sig av sina erfarenheter till utvecklingsteamet. Paralenz blev kända för att vara snabba med att ta till sig av användarnas feedback, vilket bland annat resulterade i kontinuerliga uppdateringar av kamerans interna programvara. Det var först efter denna långa process med utveckling och tester som det blev möjligt att köpa kameran.

Första intrycket
Till formen ser Paralenz mer ut som en lampa än en kamera. När jag såg den för första gången frågade jag: “Vad är det för cool liten lampa?”. Den är tillverkad i aluminium av mycket hög kvalitet som uppfyller militära standarder (förutom displayen och skärmskyddet som är tillverkade av polykarbonat). Enligt tillverkaren ska den hålla för en dykflaska som tappas på den, och till och med att köra över den med en bil...

Läs hela artikeln i NetMag #30...

SOME images: