DYK på YouTube  DYK på Facebook  Hämta RSS feed  NYHETSBREV!

Torrdräkt – Santi E. Motion +

Santi E.Motion +
Santi E.Motion +
Santi E.Motion +
Text: Sune Dadda Karma Harms
En Santi E.Motion + torrdräkt har landat på DYK-redaktionens skrivbord, och jag har haft möjlighet att testa den under några dyk.

Det första jag märker när jag plockar upp den ur kartongen är att den känns väldigt lätt med sina 3,9 kg. Materialet är relativt tunt, men det verkar otroligt slitstarkt, nästan som fallskärmsduk. Normalt dyker jag med med en äldre dräkt av trilaminat som är tillverkad i lite tjockare material än den här varianten. Santi E. Motion + bygger på de två tidigare modellerna E. Motion och E. Lite och kombinerar de två dräkternas bästa egenskaper - flexibilitet och hållbarhet.

Smart Seals
I standardutförande levereras dräkten med SANTI Smart Seals®-systemet, ett system för torrhandskar som utvecklats av SANTI. Det finns två fickor med kardborreband och två mindre dragkedjor med lås, vilket är en riktigt bra detalj. En Apeks inflatorventil finns monterad på bröstet och på vänster överarm sitter en en Apeks dumpventil.

E. Lite
Dräkten är tillverkad av Ripstop laminat (nylon/butylen/polyester) på den övre delen kroppen och på framsidan av benen.

Dragkedja
Dragkedjan, som är av plast, går från höger axel ner till vänster höft och har en yttre dragkedja som skydd. På de flesta andra dräkter sitter dragkedjan åt motsatt håll, men man vänjer sig ganska snabbt. Dragkedjan har ett lite annorlunda handtag och har några extra förstärkningar på insidan.

Teleskoptorso
Jag är van vid en torrdräkt som är något för stor för mig, med lite mer luft runt kroppen och som är lätt att ta på sig. Santi E.Motion + känns nästan som skräddarsydd. Jag gav mina mått till Santi som skickade mig en dräkt i storlek XLS, försedd med en teleskop-torso som gör att dräkten blir mer strömlinjeformad och ger en bättre rörlighet än de dräkter jag använt tidigare...

Läs hela artikeln i NetMag #28...

SOME images:
Santi E.Motion +
Santi E.Motion +
Santi E.Motion +