DYK på YouTube  DYK på Facebook  Hämta RSS feed  NYHETSBREV!

  Messe  Mässa
Copenhagen Diveshow 2013
Copenhagen Diveshow 2013
Copenhagen Diveshow 2013
MAKRO, VRAK OCH UV-LIV  Nästan 200 bilder skickades in. De 60 bästa, 20 i varje kategori, hängdes upp i DYKs monter där såväl domare som publik kunde utse sina favoriter. Det gick också att rösta hemifrån soffan via internet om man inte hade möjlighet att ta sig till Köpenhamn. Vinnarbilderna presenteras på nästa sida.
Copenhagen Diveshow 2013
Hedersomnämnande – Lonni Henningsen
Copenhagen Diveshow 2013
Makro – Morten Bjørn Larsen
Copenhagen Diveshow 2013
Vrak – Rene B Andersen
Copenhagen Diveshow 2013
Publikens favorit – Steen Nissen
Copenhagen Diveshow 2013
Undervattensliv – Totte Kristiansson

Copenhagen Diveshow 2013

– reportage

Text och foto Jesper Kjøller
Copenhagen Diveshow hölls även i år i den mer ombonade hall C1 på Bella Center i utkanten av Köpenhamn. Det kom många besökare, speciellt på lördag eftermiddag då det var fullt med folk i montrarna och på föredragen.

Nästan 45 000 människor gick igenom kassorna på Bella Center näst sista helgen i januari, då det återigen var Rese- och fritidsmässa i Köpenhamn, och därmed också dykmässan Copenhagen Diveshow. Det är 13:e gången DYK och Bella Center arrangerar mässan tillsammans och trots upp- och nedgångar i konjunkturen drar mässan fortfarande massor med folk även om dykdalben inte är riktigt lika stor som den var för fem-sex år sedan.

Bella Center satsar på en bredare publik än bara reseintresserade. Mässan handlar ju också om bland annat camping, golf och en ny grej med sport i fokus. Det tog sig bland annat uttryck i ett inomhus tiokilometerslopp för löpare som gick genom alla hallarna under lördagseftermiddagen.

Också i år hölls våra föredrag på den fina scenen längst bak i mässhallen. Bland föredragshållarna märktes bland annat Magnus Lundgren, Stefan Hogeborn, Faisal Khalaf och Lars Kirkegaard som talade om allt från drömdykresor och grottdykning till undervattensfoto, vrakletning i Östersjön och utforskning av Röda Havet. 

I DYKs mässa var det fullt upp och ofta kö till datorn där man kunde rösta om publikfavoriten i DYKs fototävling.  Tävlingen avgjordes på söndagen då domarna möttes i DYKs monter där alla bilderna hängde. Nästan 600 personer i publiken hade röstat och den klara vinnaren bland besökarna var Steen Nissens bild på en blåprickig stingrocka, antagligen tagen i Röda Havet. Steen blev således den lyckliga vinnaren av en Nikon 1 J1-kamera med medföljande undervattenshus.

Domarna Lars Kirkegaard, Stefan Hogeborn och Magnus Lundgren (på bilden från vänster till höger) som ju alla tre också höll föredrag, tog sin tid på att bli eniga om de tre klassvinnarna och det gav upphov till flera intressanta diskussioner om vad det är som gör att en undervattensbild fungerar och vad man ska lägga vikt på. Men efter några omröstningar fram och tillbaka i juryn enades man ändå om vinnarna.

Logga in för att se fullständiga artiklar, eller registrera dig om du inte redan har en inloggning på DYK. Båda är här.

Skaffa också prenumeration på DYK tidningen här.

Fakta

Tack till sponsorn av priser, Nikon, och till fotodyk.dk som sponsrade papperskopiorna av bilderna.

 

Läs även

Skaffa dig information, inspiration och upplevelser