DYK på YouTube  DYK på Facebook  Hämta RSS feed  NYHETSBREV!

  Portfolio  Portfolio
Jonna Bergström – Manetens mästarinna
Jonna Bergström – Manetens mästarinna
Jonna Bergström – Manetens mästarinna
Motiv Havssköldpadda Plats Galapagos Kamera Canon 400D Objektiv Fisheye 15 mm Inställningar S 100, F 13 Ikelite Substrobe DS 125 och DS 50
Jonna Bergström – Manetens mästarinna
Motiv Leopardrockor Plats Galapagos Kamera Canon 400D Objektiv Fisheye 15 mm Inställningar S 60, F 13 Ikelite Substrobe DS 125 och DS 50
Jonna Bergström – Manetens mästarinna
Motiv Sjölejon Plats Galapagos Kamera Canon 400D Objektiv Fisheye 15 mm Inställningar S 160, F 8
Jonna Bergström – Manetens mästarinna
Motiv Sjölejon Plats Galapagos Kamera Canon 400D Objektiv Canon 50 mm Inställningar S 160, F 6,3
Jonna Bergström – Manetens mästarinna
Öronmanet En stund i ljuset Plats Skåne Kamera Olympus 765 Inställningar S 160, F13
Jonna Bergström – Manetens mästarinna
Motiv Öronmanet, Eclips Plats Skåne Kamera Canon 400D Objektiv Canon 50 mm Inställningar S 80, F 11
Jonna Bergström – Manetens mästarinna
Motiv Trollhummer Plats Väderöarna Kamera Canon 400D Objektiv Canon 100 mm, makro Inställningar S 100, F 11 Ikelite Substrobe DS 125 och DS 50

Jonna Bergström

- Manetens mästarinna

Det är en riktigt varm dag när Jonna står och tittar på UV-bilder. Hon bestämmer sig för att det här, det ska hon lära sig att fotografera! När hon gjort det ska hon åka tillbaka hit och fotografera UV-bilder. Året är 2001 och Jonna är äntligen på Galapagos efter att ha drömt om dessa förtrollade öar sedan hon var liten.

Tillbaka i Sverige igen är hon fast besluten att verkställa sitt mål som hon satte på Galapagos. Första steget på vägen är att lära sig dyka. Hon tar sitt första certifikat samma år.

2003 åker hon till Mexiko några gånger och jobbar en tid som Divemaster där. Här köper hon också sin första kamera, en Sea&Sea MMII. Ett år senare, 2004, går hon över till digital kompaktkamera och året efter till digital SLR.

Hur vet man då när man lärt sig fotografera? Jonna deltog i DYKs fototävling 2006 och tog en första (!) och en tredje plats. Det ser hon som ett godkännande på att nu kan hon ta UV-bilder. Det är äntligen dags! 2007 åker hon tillbaka till Galapagos och fullföljer sitt mål med att ta sina UV-bilder där. Väl där, under ytan, är det en fantastisk känsla att ha nått dit men också resan mot detta mål har varit ett spännande äventyr med många upplevelser. Idag är hon biten av dykningen och UV- fotograferingen och fast besluten att fortsätta med detta. Med nya mål i sikte på de förtrollande öarna bär det av mot nya äventyr.

Jonna brinner för djur och natur. När hon fotograferar och ser sina bilder växa fram, är det ljuset och känslan som är det viktigaste i bilden. Maneternas stunder i ljuset är det hon tycker allra bäst om att fotografera i Sverige. Hennes motto är att en bra bild aldrig får tas så att miljön eller djuren riskerar att skadas.

Logga in för att se fullständiga artiklar, eller registrera dig om du inte redan har en inloggning på DYK. Båda är här.

Skaffa också prenumeration på DYK tidningen här.

Läs även

Skaffa dig information, inspiration och upplevelser