DYK på YouTube  DYK på Facebook  Hämta RSS feed  NYHETSBREV!

Søren Helms

SOME-image: 

Født og opvokset i Århus, bosat i København og oprindeligt online projektleder i reklamebranchen.

Uddannet dykker i Tanzania, Egypten og Danmark, inden instruktøruddannelsen blev taget i 2008, i Københavns kolde vand. Søren har siden arbejdet flere år som instruktør i Mozambique, Thailand, Danmark, De kanariske øer og i Egypten inden han flyttede til Filippinerne og blev Resort Manager på Ocean Vida Beach & Dive Resort på Malapascua.

Nu tilbage i Danmark og tilknyttet DYK.DK, hvor han hjælper med at styrke den marketingsmæssige og redaktionelle base.

HVAD ER DINE KRITERIER NÅR DU VÆLGER KAMERAUDSTYR?
At pris og håndtering er til at have med at gøre. Der er ikke meget idé i at købe udstyr for 60.000 DKK hvis du derefter ikke har råd til at dykke. Jeg har i en længere periode dykket med Canons kompakte Powershot-serie og et par gode GoPros. Nemmere at have med og nemmere at lægge væk, når man bare vil nyde dykket. Men, som minimum skal der være en fornuftig makro-afstand på et af kameraerne. Derfor elsker jeg min Canon G15, hvis makro-afstand kun er én enkelt cm.

HVAD ER DINE YNDLINGSMOTIVER?
Jeg elsker de undersøiske vistas, lyset og billeddybden. Nogle er til vrag og vilde dyk, jeg er mere til undervandsliv og et roligt tempo. Men der skal gerne være liv og en historie i motivet. Som mange andre har jeg lidt et kærlighedsforhold til skildpadder. De er ofte rolige, langsomme og dejligt fotogene. Og så kan jeg heller ikke stå for et godt makrobillede.

HVAD KAN DU BEDST LIDE VED DYKNING OG UNDERVANDSFOTOGRAFERING?
Et af mine yndlings-citater fra dykker-verdenen er "Stress dissolves in water", hvilket jeg synes er meget rammende. Der er en ro under vandet, som man ikke ellers oplever mange steder. Ingen emails der skal læses, eller mobiler der ringer. Ikke så underligt at Jaques Cousteau kaldte sin første film for "the silent world". For mig er det næsten terapeutisk at dykke. Vægtløsheden, roen og en fremmed og magisk verden, lige under overfladen. 

Fakta

Lærte at dykke på Zanzibar i 2006

Dykkerinstruktør i 2008.

GUE Fundies dykker i 2012.

Udstyr:
Dykker med GUE's longhose-setup. Halcyon eclipse vinge, Jet fins, Sherwood SR-1 regulatorsæt og Oceanic VT 4.0 computer. Og selvfølgelig min højtelskede Fourth Element Thermocline dragt.