DYK på YouTube  DYK på Facebook  Hämta RSS feed  NYHETSBREV!

  Portfolio  Portfolio

Annelie Lövgren

– med fiskar i fokus

"En hand sträcks fram över min axel och ändrar blixtens vinkel, lite senare sträcks samma hand fram igen och korrigerar bländarinställningen. Ett dyk och en rulle senare har jag förmodligen tagit världens bästa ”första-rulle” genom tiderna och är hopplöst såld på uv-fotografering."

– Den hjälpande handen tillhörde kamerans ägare och självklart köpte jag kameran med ett sånt försäljningstrick. Idag har kameran bytts ut några gånger och för tillfället används en Nikon F5 i Aquatica-hus med dubbla Sea & Sea YS 120 blixtar. Byte till digitalt står högt på önskelistan, berättar Annelie.
Annelie Lövgren började dyka 1990 och som de flesta semesterdök hon nå’n gång om året fram till 1996. Tog då hon tog ledigt från karriären på ett försäkringsbolag och tillbringade en säsong som divemaster i Thailand. Instruktörskursen gjordes i Stockholm 1998 och sedan dess har hon arbetat med dykning på hel- eller deltid, och det har blivit ett par säsonger till i Thailand. Idag är hon utbildad till Course Director och arbetar på PADI i Göteborg. 
– Som instruktör är det lätt att bli lite trött på dykningen om man glömmer bort att ha roligt med egen dykning emellanåt, menar Annelie.
Med en kamera i handen ser hon fortfarande alltid fram mot varje eget dyk så fort tillfälle ges. Som fotograf betraktar hon sig som en ambitiös hobbyfotograf. Fotograferandet sker för eget nöje och för att kunna visa elever hur mycket fantastiskt det finns att se, både hemma och utomlands. Tar mycket fiskporträtt och gillar när bilden förmedlar både en tydlig artbild och lite attityd eller ett speciellt utryck.

Logga in för att se fullständiga artiklar, eller registrera dig om du inte redan har en inloggning på DYK. Båda är här.

Skaffa också prenumeration på DYK tidningen här.

Läs även

Skaffa dig information, inspiration och upplevelser