DYK på YouTube  DYK på Facebook  Hämta RSS feed  NYHETSBREV!!

  Rejse  Resa
Dykkryssning i Filippinerna
På Pandan Island väntar möten med havssköldpaddor modell större.
Dykkryssning i Filippinerna
Den som vill kan göra massor av dyk under turen, bland annat nattdyk. Då har man goda chanser att finna granna räkor och andra kräftdjur.
Dykkryssning i Filippinerna
Det känns alltid tryggt att ha en lina som referens under uppstigningen och på säkerhetsstoppet.
Dykkryssning i Filippinerna
Vraken är inte bara vackra motiv i sig, utan också hemvist för vackert marint liv.
Dykkryssning i Filippinerna
Den som fotograferar under vattnet saknar här inte motiv att rikta kameran mot.
Dykkryssning i Filippinerna
Barracuda Lake bjuder på upplevelser utöver det vanliga.
Dykkryssning i Filippinerna
Den trippelfenade blennien, Helcogramma striata, håller sig alltid nära ett gömställe.
Dykkryssning i Filippinerna
Apo Reef National Park. 
Dykkryssning i Filippinerna
Barracuda Lake bjuder på upplevelser utöver det vanliga.
Dykkryssning i Filippinerna
Bong, dykledaren på vår tur, är en mycket kompetent dykare med ingående lokalkännedom.
Dykkryssning i Filippinerna
Under färden träffar vi människor som bor i området. I byn Culion framför eleverna en dans för oss.
Dykkryssning i Filippinerna
H.C. Andersen är inrett som ett riktigt kryssningsfartyg. Här finns goda förutsättningar att låta hela familjen få följa med på äventyret.
Dykkryssning i Filippinerna
H.C. Andersen kryssar hela vägen till områden där äventyret börjar på allvar.

Dykkryssning i Filippinerna

Text: Karina Aarup Mikkelsen Foto: Casper Tybjerg
Hans Christian Andersen var inte bara en dansk sagoberättare. han har också fått ge namn åt en gammal hederlig dansk skuta. Hon är nu renoverad och ligger klar att ta emot dykare i Filippinerna. En dansk resebyrå har tagit initiativet till det spännande projektet. Resan garanterar åtskilliga skeppsvrak, hajar, ofördärvade atoller, vita sandstränder och en lång rad spännande upplevelser på vägen.

Vattnet har den där alldeles speciella färgen. De flesta dykare reser gladeligen halvvägs runt klotet för att få uppleva den färgen. Vattnets enastående marinblå nyans får våra förväntningar att stiga till oanade höjder. Vi har rest långt från Danmark. Efter lång väntan står vi nu inför det första dyket.
Solskenet vräker ner från molnfri himmel. Med på resan är vi allt som allt tolv dykare. Nu har vi fördelats på två mindre båtar. Långsamt ger vi oss av mot stället där dyket ska inledas. Mindre än hundra meter bort pryder en äkta söderhavsö horisonten med vajande palmer, vit korallsand och glada människor. Ön ser ut att vara klippt ur en reklambroschyr för tropikresor. Men den är banne mig verklig så det räcker. Pandan Island är hem för hundratals havssköldpaddor. De kommer dit för att lägga ägg.
3-2-1-dykstart. Vid avresan från Danmark var vädret extremt grinigt. Det är kanske anledningen till att de perfekta förhållandena i vattnet känns så berusande. Sikten är minst 30 meter. Vattnet är varmt. Livet myllrar. Korallerna är helt orörda. Mer kan man inte önska sig en fredagsmorgon i februari.
Vi njuter av att se ett jättestim av småfisk. Det rör sig lugnt och taktfast genom vattnet. Likt blixt från klar himmel skjuter plötsligt en flock rovfiskar genom vattnet. De går till anfall. Stimmet splittras pilsnabbt men samlas snart igen. Vi iakttar hur stimmet ändrar formation. Angreppen fortsätter skoningslöst. Skådespelet är på samma gång fascinerande och grymt. Det känns tusen gånger häftigare i verkligheten än på TV.

Mor och barn
Efter en välförtjänt lunch ombord åker vi in till Pandan Island. Havssköldpaddorna dras bland annat till de stora sjögrässlätterna runt ön.
Efter kläckningen står deras ungar inför en farlig resa. Det allra största flertalet överlever inte ens sitt första dygn. Ungarna blir fångade av fåglar på vägen ner till vattnet. Stora rovfiskar väntar nere vid strandkanten. En av öborna på Pandan Island har på eget initiativ beslutat sig för att hjälpa ungarna till en säkrare färd ut i havet. Han flyttar upp ungarna i ett gammalt badkar. Där får de chansen att växa sig lite större och starkare innan de skickas ut på sin livsresa. Han anser att deras chans att överleva därmed ökar från 10 till 50 procent. Vi går upp och tittar på badkaret med de många små sköldpaddsungarna. De är helt oemotståndliga.
Vi har tagit med oss snorkelutrustning från båten. Nu skyndar vi oss ner till vattnet för att hälsa på ungarnas föräldrar. Bara 25 meter från stranden ser vi den första stora skuggan glida över bottnen. Havssköldpaddan är enorm. Godmodigt betar den av sjögräset. Den bryr sig inte ett dugg om att vi är där. Ett stim knallgula fiskar håller sig tätt intill sköldpaddan. Troligen tar de skydd. Anblicken är bedårande. Vi tar god tid på oss att njuta av den.

Kulturchock
Dagens sista utflykt går till en fiskmarknad på fastlandet. Vi...

Logga in för att se fullständiga artiklar, eller registrera dig om du inte redan har en inloggning på DYK. Båda är här.

Skaffa också prenumeration på 20+ dyktidningar per år här.

Fakta

Hans Christian Andersen
Hans Christian Andersen är inte något stort kryssningsfartyg. Däremot en rejält byggd dansk skuta med plats för 42 passagerare och 20 besättningsmedlemmar. Hon byggdes 1972 som tremastad skonert. Hon skulle kryssa med rika affärsmän i Karibien. Planerna slog slint. I stället blev skutan skolfartyg för den danska Navigationsskolen. Nu har H.C.A. blivit renoverad och ligger klar i Filippinerna att ta ut sina gäster på storslagna upplevelser.
Kryssningen är upplagd med ett rikhaltigt program. Det ger möjlighet för mängder av äventyr och nya erfarenheter för hela familjen. Medan pappa eller mamma dyker kan resten av familjen exempelvis tillbringa tiden på stranden, snorkla, sola, vandra i regnskogen, paddla kajak, besöka små fiskarbyar eller gå på dansuppvisning i ortens skola. Upplägget ger med andra ord möjligheter att förena hela familjens behov i en stor gemensam resa.
Besättningen ombord är öppna, glada och vänliga människor. Alla har god hand med barn. Skutans inredning med branta trappor och liknande innebär viss begränsning vad gäller riktigt små barn. Som förälder måste man räkna med att vara extra uppmärksam. Se mera på www.jysk-rejsebureau.dk

Fakta

Apo Reef National Park
Apo Reef National Park är Asiens största korallrev. Revet är 34 kilometer långt. Det täcker en yta på ungefär 150 kvadratkilometer. Belägenheten cirka 30 kilometer väster om Sablayan gör att man oftast får ha revet för sig själv. På revet finns en stor mångfald av koraller, andra ryggradslösa djur och fiskar. Det finns goda chanser att möta både svart- och vitspetsad revhaj, hammarhaj, barrakuda, manta, muräna, bläckfisk och havssköldpadda på Apo Reef. Sikten är nästan alltid bra (30 meter eller mer). Med sina dramatiska väggar är Apo Reef ett fantastiskt ställe för både dykare och snorklare. Våldsamma tyfoner har på senare år haft negativa effekter på revets grundaste delar.

Fakta

Historia År 1521 ”upptäcktes” Filippinerna av spanjoren Ferdinand Magellan. Han valde namnet för att hedra kronprins Philip av Spanien. Det blev början på 333 år av kolonialvälde. År 1896 inträffade Asiens första nationalistiska revolution. Två år senare tvingades spanjorerna åka hem. Emilio Aquinaldo förklarade Filippinerna oberoende från Spanien och blev själv landets första president. Strax efteråt anlände amerikanerna. De blev kvar i 48 år. Det har präglat landet i ännu högre grad än de 300 åren under spanjorerna.

Geografi Filippinerna är världens näst största örike med 7 107 öar. Öarnas geografi spänner från uppodlat lågland över regnskog till högland med berg och vulkaner. Nästan överallt var man än befinner sig har man nära till en strand med vit sand, vajande palmer och fantastisk dykning. Befolkningen är otroligt vänlig och gästfri.

Klimat och årstider Bästa tiden på året för en äventyrskryssning med H.C.A. är från december till februari. Då ligger temperaturen i genomsnitt kring 25 till 28 grader.
Mars till maj är den varma årstiden. Temperaturen ligger en bit över 30 grader. Under den perioden ligger vattnet också mest stilla. Från maj/juni till oktober faller monsunregnen. Det kan även förekomma tyfoner och stormar. Då kan det bli nödvändigt att ändra kryssningsrutten eller helt ställa in seglatsen en kort period.

Dykning H.C.A. har både dykutrustning och dykinstruktör ombord. Det finns möjlighet att ta OWD, AOWD och göra ”prova-på”-dyk för helt oerfarna. Många av dyken är relativt djupa (18 meter eller mer). Att ta ett AOWD på resan kan absolut rekommenderas för den som inte redan har certet. Boka gärna kursen hemifrån. Då är du säker på att det finns plats.

Valuta 100 filippinska peso = 14 sek.
Den mest accepterade utländska valutan är USDollar. Man kan växla i bank, på stormarknader, i hotell eller på städernas många växlingskontor. Bästa kursen får man för sedlar i valören 50 och 100 dollar. Ombord på H.C.A. kan man betala i USDollar.

Kommunikation Resan startar från Coco Beach. Där finns tillgång till Internet. Sedan är man begränsad till mobiltelefon. På några av de mera avlägsna platserna typ Apo Reef finns ingen mobiltäckning. Under stora delar av resan finns möjlighet att ringa hem.

Språk Mer än 100 olika språk och dialekter talas i Filippinerna. Man klarar sig nästan överallt med engelska.

Läs även

Skaffa dig information, inspiration och upplevelser