DYK på YouTube  DYK på Facebook  Hämta RSS feed  NYHETSBREV!

  Profil  Profil
Helene-Julie Zofia Paamand – Kärlek till havet
Helene-Julie Zofia Paamand

Helene-Julie Zofia Paamand

– Kärlek till havet

Text: Helene-Julie Zofia Paamandia Paamand

Jag är född 1981 och har alltid varit intresserad av havet. Under min uppväxt har jag sysslat både med segling och rodd, men det var först 2007 som jag blev certifierad som Open Water dykare. 

►  Därefter gick det hela snabbt, och jag började arbeta heltid för Werner Lau i Sharm el Sheikh, Egypten. Jag blev PADI-instruktör redan 2008, och sedan dess har jag certifierat fler än 250 dykare - från nybörjare till divemasters. Jag har även arbetat i Playa del Carmen i Mexiko och i Mindoro på Filippinerna. Under totalt tre år har jag arbetat heltid som dykinstruktör. Nu är jag tillbaka i Danmark och arbetar med företagsstrategi och styrelsearbete i familjeföretaget. Genom mitt arbete har jag möjlighet att resa och odla mitt stora intresse, och med på resorna är även en tung och krävande kamera.

Jag undervisar fortfarande lite på fritiden för att hålla mina kunskaper vid liv. Dessutom fortsätter jag att lära mig nya färdigheter genom kurser i teknisk dykning. Jag har inget direkt mål inom teknisk dykning, förutom att utöka mina egna färdigheter under vattnet, och jag tycker att dekompressionsteori är väldigt intressant. Det finns många myter och fördomar när det gäller dykning. Jag tycker att det är viktigt att fortsätta bredda min horisont och utforska olika områden.

Mitt mål med dykning är att skapa intresse och nyfikenhet för den värld jag kan beskriva genom mina bilder. Jag skulle även vilja få icke-dykare att upptäcka passionen för havet, så att vi bättre kan bevara naturen. En stor del av min motivation här i livet bygger på den tid jag tillbringar i vattnet och mötet med djuren.  ♦

Logga in för att se fullständiga artiklar, eller registrera dig om du inte redan har en inloggning på DYK. Båda är här.

Skaffa också prenumeration på DYK tidningen här.

Läs artikeln i DYK #52:

SOME images:
Helene-Julie Zofia Paamand – Kärlek till havet
Helene-Julie Zofia Paamand – Kärlek till havet
, Helene-Julie Zofia Paamand – Kärlek till havet
Helene-Julie Zofia Paamand

Läs även

Skaffa dig information, inspiration och upplevelser