DYK på YouTube  DYK på Facebook  Hämta RSS feed  NYHETSBREV!

  Portfolio  Portfolio

Michael Jensen

– ser dykning som ett nödvändigt ont

Michael Jensen är egentligen inte intresserad av dykning. Han är först och främst naturfotograf. För honom är dykningen bara ett medel att komma ner under ytan och finna spännande fotomotiv.

Likafullt gillar han att vistas i vatten. Egentligen lika gärna i tropiska farvatten som någonstans i närheten av hans hem utanför Odense. Alla de tunga dykprylarna är bara ett nödvändigt ont för Michael. Det skulle aldrig falla honom in att dyka utan kamera.
Michael är utbildad pressfotograf. Han hade aldrig tänkt på att ta bilder under vatten. Inte förrän han gick en kurs i undervattensfoto 1996 hos Stephen Frink i Florida. Därefter gick det snabbt. Han investerade i en Nikonos V och en undervattensblixt och öste på för fullt. Efter ett års tid blev Nikonoskameran lite för begränsad. Då gick han över till spegelreflex.
Michael Jensen dyker helst med andra undervattensfotografer. Då slipper dykkompisen ha tråkigt. Han är PADI Master Scuba Diver. För honom har det aldrig spelat någon roll om andra dykare är utbildade i det ena eller andra systemet. Han dyker gärna med vem som helst – bara kompisen kan ta vara på sig själv.
Fotograferandet i vatten har med tiden också blivit en del av Michaels yrke. Han skriver artiklar i DYK, Politiken och andra tidningar. Dessutom levererar han bilder till Skandinaviens största bildbyrå Scanpix/Biofoto. Michael tycker det är viktigt att skapa kontakter med undervattensfotografer från hela världen. Han har knutit många fina vänskapskontakter den vägen. Hans förebild är den engelske marinbiologen Alex Mustard. ”Alex är otroligt skicklig och har en sällsynt förmåga att komma nära inpå svåra motiv.”

Se fler av Michaels bilder på www.underwater.dk

 

Logga in för att se fullständiga artiklar, eller registrera dig om du inte redan har en inloggning på DYK. Båda är här.

Skaffa också prenumeration på DYK tidningen här.

Skaffa dig information, inspiration och upplevelser