DYK på YouTube  DYK på Facebook  Hämta RSS feed  NYHETSBREV!

  Portfolio  Portfolio
Portfolio – Kadu Pinheiro
Portfolio – Kadu Pinheiro
Portfolio – Kadu Pinheiro
Plats Johns Reef, Röda havet, Egypten Kamera och objektiv Canon 20D i Aquaticahus med Canon 100 mm Exponering 1/160s, f16 Blixt Två Sea&Sea YS110 på manuell Kommentar Nattdyk med clownfisk vid Anemone City.
Portfolio – Kadu Pinheiro
Plats Jardines de La Reina, Cuba Kamera och objektiv Canon 20D i Aquaticahus med Tokina 10-17 mm Exponering 1/125s, f8 Blixt Två Sea&Sea YS300 på manuell Kommentar En karibisk grå revhaj flyger över mitt huvud.
Portfolio – Kadu Pinheiro
Plats Car pile, Curaçao Kamera och objektiv Canon 7D i Aquaticahus med Canon 100 mm Exponering 1/200s, f14 Blixt Två Sea&Sea YS110 på manuell Kommentar En orange svamp bildar tjusig bakgrund.
Portfolio – Kadu Pinheiro
Plats Nascente do Olho d’Agua, Bonito Mato Grosso do Sul, Brasilien Kamera och objektiv Canon 7D i Aquaticahus med Tokina 10-17 mm Exponering 1/160s, f4.5 Blixt Två Sea&Sea YS110 på manuell Kommentar Denna lilla flod har något av det klaraste vattnet i världen.
Portfolio – Kadu Pinheiro
Plats Socorro Island, Mexico Kamera och objektiv Canon 7D i Aquaticahus med Tokina 10-17 mm Exponering 1/250s, f7.1 Blixt Två Sea&Sea YS110 på manuell Kommentar En av San Benedictos stora mantor poserar för mig.
Portfolio – Kadu Pinheiro
Plats Sataya Reef, Red Sea Kamera och objektiv Canon 20D i Aquaticahus med Tokina 10-17 mm Exponering 1/250s, f9 Blixt Två Sea&Sea YS110 på manuell Kommentar Vi hade redan dykt med delfinerna i 40 minuter, då denna mor med kalv kom fram till mig för att leka. En fantastisk upplevelse.
Portfolio – Kadu Pinheiro
Plats Yambu Saudi Arabian, Red Sea Kamera och objektiv Canon 20D i Aquaticahus med Tokina 10-17 mm Exponering 1/200s, f18 Blixt Två Sea&Sea YS110 på manuell Kommentar Ett av de mest imponerande dyken i mitt liv. Otroliga former och färger på en vild och oförstörd plats.

Portfolio

– Kadu Pinheiro

K

adu Pinheiro är 36 år gammal och från Brasilien. Han är till vardags redaktör för den brasilianska dyktidningen Mergulho Magazine och har en bakgrund i reklamvärlden som grafiker och designer. Dessutom ger han ut nättidningen Underxmag.com.

– Jag har alltid haft en passion för både dykning och fotografering, och det slutade med att jag fick kombinera de två aktiviteterna när jag började fotografera under vattnet. Det ger mig möjlighet att utforska avlägsna platser och dokumentera dem genom artiklar, böcker, webbsidor eller andra medier, där bilderna skapar ljus, där det annars skulle vara mörker, säger Kadu.

 – Bilderna fryser ögonblicket och uppfattar en stämning. När det lyckas bäst är ett foto en återspegling av fotografens sinne. Det förmedlar hans känslor på ett sätt som andra kan dela, fortsätter han.

– Jag letar alltid efter de bästa sakerna att fotografera och jag letar efter det magiska ögonblicket, situationen i landskapet. Det är mitt livs äventyr att fånga djur, människor och ovanliga ögonblick, avslutar han. 

Kadus favoritdestinationer är Brasilien, Kuba, Panama, Galapagos, Curacao, Egypten, Saudi-Arabien, Mexiko och Florida.

 

UTRUSTNING 

Kamera Canon 7D i Aquaticahus 

Blixt Två Sea&Sea YS 110Alpha 

Objektiv Tokina 10-17 mm, Canon 100 mm, Canon 17-40 mm 

Blixtarmar Ultralight

Logga in för att se fullständiga artiklar, eller registrera dig om du inte redan har en inloggning på DYK. Båda är här.

Skaffa också prenumeration på DYK tidningen här.

Läs även

Skaffa dig information, inspiration och upplevelser