DYK på YouTube  DYK på Facebook  Hämta RSS feed  NYHETSBREV!!

  Portfolio  Portfolio

David Pearlman

– omslagskillen

David har gjort sig känd bland DYKs läsare bl a som fotografen bakom omslagen till våra utgåvor av Resespecial.

David har gjort sig känd bland DYKs läsare bl a som fotografen bakom omslagen till våra utgåvor av Resespecial. David föddes och växte upp i den vackra staden Chicago. Redan vid tre års ålder blev han fascinerad av hajar och av att kunna andas under vatten. När David fyllde 14 fick han en dykarkurs i födelsedagspresent av sin mamma. Lektionerna avhölls i ett vattenfyllt stenbrott. Sikten var drygt en meter och temperaturen åtta grader. Handflatestora abborrar var de största fiskar han såg. Likafullt bubblade det ur regulatorn. Han blev helfrälst. Efter high school tog David ett sabbatsår och flyttade till Hawaii. Där fick han uppleva vad verkligt högklassig dykning vill säga. I det ögonblicket startade hans kärleksaffär med havet och undervattensfotograferingen. Ett år senare återvände David till Chicago. På Columbia College studerade han fotografering och journalistik. Vid 39 års ålder bor David idag i Boca Raton i Florida och jobbar som yrkesfotograf.
Oceanerna erbjuder miljontals motiv att fotografera. Bland dem är hajar Davids absoluta favoriter – särskilt den stora vithajen.
– Ingenting annat kan helt enkelt få blodet att svalla så som ett av de ståtliga rovdjuren i dess naturliga omgivning. Vithajar är stora som bilar. Deras tänder har samma mått som snapsglas. Åsynen av ett sådant djur gör mig ödmjuk. För den upplevelsens skull åker jag till södra Australien en gång om året. För mig har alla havets levande varelser sin egen unika skönhet. Jag önskar helhjärtat att få se och plåta allihop, avslutar David Pearlman.

Se fler av Davids bilder på www.davidpearlman.net

 

Logga in för att se fullständiga artiklar, eller registrera dig om du inte redan har en inloggning på DYK. Båda är här.

Skaffa också prenumeration på DYK tidningen här.

Läs även

Skaffa dig information, inspiration och upplevelser