DYK på YouTube  DYK på Facebook  Hämta RSS feed  NYHETSBREV!

Fylgia – Vraklexikon #58
1 av 1

Fylgia

Vraklexikon #58

Av Anders Nygren och Mikael Eriksson

Huvudskär, Stockholms skärgård

Förlisningsrapport från Sjöhistoriska museet år 1955:
Svår sjögång och snöstorm leder troligtvis till desorienteringen. Man tror man befinner sig i höjd med Almagrundet, men är närmare Huvudskär än tänkt. Plötsligt river Fylgia upp botten på grundet Borgsbredan. Antagligen är det både dålig sikt och strömmar som fört Fylgia ur kurs.
Vid grundstötningen lossnar styrhytten vid ena staget och maskinrummet vattenfylls på ett par minuter. För att undvika att sjunka på djupt vatten styr man mot Huvudskär med högsta möjliga fart. Man är även orolig att motorn skall stanna på grund av vatten i maskinrummet.
Vakthavande på Huvudskär får se fartyget komma in mot Skaten. Sikten är nu något bättre, strålkastarna på Fylgia syns på håll. Även raketer har avfyrats för att signalera efter hjälp. Fartyget ligger allt djupare i vattnet och flyter slutligen enbart på lasten av krita, som ännu inte hade hunnit vätas igenom.
Lotsarna på Huvudskär skyndar till livbåten för att gå ut och möta upp Fylgia, men just när man lämnar kajen styr Fylgia upp till lovart mot land. Lotsarna springer upp på berget och signalerade att de skulle hålla åt väster, samtidigt som de försöker leda in Fylgia mot den bästa platsen för tillfället. Fylgia håller fortfarande högsta fart in mellan Skaten och Avenskubben.
När de når ut till Fylgia stannar hennes motor och hon ankrar upp. Lotsarna får nu veta att hon sprungit läck. Man föreslår att hon skall bogseras in till grunt vatten i Bredskärssund, men inser snart att fartyget sjunker vilket ögonblick som helst. Lotsarna överväger att rappa ut ankarkättingen och ta Fylgia på bogsering in i sundet, men inser att om man inte hinner denna manöver är risken stor att hon slås sönder mot klipporna i lovart. Där hon nu befinner sig är bärgning möjlig, varför hon får ligga kvar. Snart står vattnet över däcket. Besättningen räddas över till livräddningskryssaren och väl inkomna till lotsstationen föreslår lotsarna att bärgningsbolaget skall kontaktas. Man får till svars att fartyget inte är värt att bärga, eftersom hela botten är uppriven. När nu lotsarna får veta detta vill de låta Fylgia gå på land, men det visar sig vara för sent. Backen är redan under vattenytan. Fylgia sjunker på 8-12 m djup.

dykningen Om man inte har egen båt eller om man inte vill åka med något dykcenter, kan man ta den ordinarie turbåten Sadelöga från Dalarö ut till Huvudskär och sedan simma ut till Fylgia. Det är en bekväm resa men man får ibland betala lite extra för att man har med sig dykutrustning ombord. Väl framme vid Huvudskär är dock bekvämligheten slut och man får simma och även klättra över en kobbe för att komma till vraket. Fylgia står inne i en grund vik på 12 meters djup och hon är väldigt intakt. Det grunda djupet tillsammans med bra sikt gör att det här är ett fantastiskt bra vrakdyk för alla dykare. Om man simmar från land gör man bäst i att simma rakt ut från viken då Fylgia...

Logga in för att se fullständiga artiklar, eller registrera dig om du inte redan har en inloggning på DYK. Båda är här.

Skaffa också prenumeration på DYK tidningen här.

Läs även

Skaffa dig information, inspiration och upplevelser