DYK på YouTube  DYK på Facebook  Hämta RSS feed  NYHETSBREV!

  Vrag  Vrak
USS Emmons ligger utanför Okinawas nordvästkust med slagsida åt styrbord på 40-45 meters djup.
USS Emmons ligger utanför Okinawas nordvästkust med slagsida åt styrbord på 40-45 meters djup.

Okinawa

– USS Emmons

Tekst och foto: Atle Ove Martinussen

Krigsvraket USS Emmons är idag ett populärt dykmål, men samtidigt en krigskyrkogård för 60 män, så vi dyker med respekt...

Naha
Jeg lander i byen Naha efter 2,5 timers flyvetur. Naha ligger i den sydlige ende af Okinawa og er øens administrationscenter og en handelsby med ca. 300.000 indbyggere. Det er en travl by med mange gode restauranter og masser at opleve. Maden på Okinawa er eksotisk, også for japanere, så vær forberedt og åben over for nye smage og underlige retter, du aldrig før har set eller smagt. Ud over det, må man sige, at maden generelt er god og varieret overalt på Okinawa. Nær Naha, finder du et af verdens største offentlige akvarier. Der er et akvarievindue, som er 8,5 meter højt og 22,5 meter bredt og regnes for verdens største. Her kan man se hvalhajer, djævlerokker og meget andet. Absolut et besøg værd som en forsmag på de dykkeroplevelser, der venter forude.

Krigsvraget USS Emmons
Jeg er i Naha for at gennemføre to dyk på krigsvraget USS Emmons (DD-457), en amerikansk destroyer, som sank efter et kamikazeangreb i slutningen af anden verdenskrig, d. 6. april 1945.
Vi bliver sejlet ud med dykkerbåd fra havnen i Naha. Dykning på USS Emmons er ikke for begyndere, men med lidt faring kan det gennemføres, og det er et både spændende og spektakulært dyk – et ”must try”, når du kommer til Okinawa!

Vraget ligger ud for kysten ved Kouri-jima Island i den nordlige ende af Okinawa. USS Emmons ligger på 40-45 meters dybde og er i god stand. Vraget blev genopdaget i 2001 under en dykkerekspedition. Kanoner, torpedoer, propeller, maskingeværer, soldaterhjelme og andet er stadigvæk intakt og kan studeres under dykkene. Hullet i skroget efter kamikazeangrebet ser helt nyt ud. USS Emmons er ikke blot et populært dykkested, men også en krigsgravplads for 60 mænd, så vi dykker med respekt og uden at røre noget. Vraget er 106 meter langt, så det er nødvendigt med mindst to dyk for at se hele vraget.

Logga in för att se fullständiga artiklar, eller registrera dig om du inte redan har en inloggning på DYK. Båda är här.

Skaffa också prenumeration på DYK tidningen här.

Fakta

FAKTA – USS Emmons

  • Fartyget USS Emmons gick av stapeln 1941 som en amerikansk jagare - ett snabbgående örlogsfartyg som deltog i andra världskriget för den amerikanska flottan.
  • I slutet...
Läs artikeln i DYK #2:

SOME images:
USS Emmons
USS Emmons
, USS Emmons ligger utanför Okinawas nordvästkust med slagsida åt styrbord på 40-45 meters djup.
USS Emmons ligger utanför Okinawas nordvästkust med slagsida åt styrbord på 40-45 meters djup.
, Dykning på USS Emmons är inget för nybakade dykare, men om du har lite mer erfarenhet, är detta både ett spännande och spektakulärt dyk...
Dykning på USS Emmons är inget för nybakade dykare, men om du har lite mer erfarenhet, är detta både ett spännande och spektakulärt dyk...
, Trots att fartyget blev attackerat av kamikaze-plan, så är det mesta av vraket välbevarat.
Trots att fartyget blev attackerat av kamikaze-plan, så är det mesta av vraket välbevarat.

Läs även

Skaffa dig information, inspiration och upplevelser