DYK på YouTube  DYK på Facebook  Hämta RSS feed  NYHETSBREV!!

  Reportage  Reportage
OWUSS-scholarship – Elines Dagbok juli
Eline på hemmaplan i havet utanför Holland.
1 av 1

OWUSS-scholarship

Elines Dagbok juli

Av Eline Feenstra

För några veckor sedan fick jag beskedet från Elvin Leech. Han är vice ordförande för Rolex European Operations och styrelseordförande. Beskedet var att jag blivit utvald som 2008/2009 års europeiska stipendiat av stipendienämnden för Our World Underwater! Världen stannade upp för ett ögonblick. Helt överväldigad påbörjade jag den resa som ska fortsätta ett helt år framåt.
Our World Underwater Scholarship Society (OWUSS) låter stipendiater prova på en yrkeskarriär med undervattensanknytning. De tänker på våra oceaners framtid och på undervattensmiljön. De hoppas kunna ge unga, entusiastiska och välutbildade personer möjlighet att skjuta upp de dystra förutsägelserna. Därför är jag extremt lycklig, tacksam och hedrad av att få den möjligheten. Tidigare stipendiater har berättat om sina upplevelser i DYK. Jag tänker fortsätta på den vägen. Jag hoppas att jag kan motsvara läsarnas förväntningar och väcka deras intresse.
Jag heter Eline Juliette Feenstra. Jag föddes som holländsk medborgare i Amsterdam, är nu 22 år gammal och har universitetsexamen i filosofi från universitetet i Amsterdam. Livet i havet har alltid fascinerat mig. Därför började jag dyka i Nederländerna vid 16 års ålder. Mina första andetag under vatten blev avgörande för min framtid – och allt som ännu ligger framför mig. Under studietiden reste jag en hel del. Jag kombinerade äventyr i undervattensvärlden med min kärlek till dykning. Jag deltog i dykkurser upp till PADI Divemaster och TDI Extended Range. Med mer än 200 dyk i bagaget är jag redo att bege mig ut på djupt vatten! Det här stipendiet ger mig chansen att göra det.
De senaste veckorna har varit overkliga. Jag besökte internationella dykmässor i Holland och London. Nu är jag nyligen tillbaka från årsmötet på Explorers Club i New York! Vid alla evenemangen har jag blivit presenterad för massor av intressanta människor. De har avslöjat en värld fylld av brinnande energi och entusiasm. Jag kan inte nog tacka stipendienämnden, Rolex och mina andra sponsorer som Fourth Element, Northern Diver, Light and Motion, Zeagle, Beaver, Seac Sub, Suunto och Delta P Technologies för de möjligheter de öppnat för mig.
Under året kommer jag att göra många resor. Med fullpackad dykbag, Rolexur på handleden och ett otroligt väl sammansvetsat nätverk av stödpersoner bakom mig är jag redo för det som kommer! Första anhalten blir Sharm el Sheikh. Där ska produktionsbolaget Blue Eye FX Studio ta mig under sina vingar. Tre veckor med videoinspelning i det underbara Röda Havet! Sedan åker jag till Skottland. Där kommer Scottish Association for Marine Sciences att undervisa mig i hyperbarmedicin, kallvattensdykning och hälso- och säkerhetsfrågor kring dykning. Det blir inte bara extremt värdefullt utan också väldigt häftigt! Vad som sedan står på programmet är än så länge ett mysterium. Men det blir säkert lika fantastiskt!
Min föresats är att lära mig så mycket som möjligt. Jag ser stipendiet som min...

Logga in för att se fullständiga artiklar, eller registrera dig om du inte redan har en inloggning på DYK. Båda är här.

Skaffa också prenumeration på DYK tidningen här.

Läs även

Skaffa dig information, inspiration och upplevelser