DYK på YouTube  DYK på Facebook  Hämta RSS feed  NYHETSBREV!

  Vrag  Vrak
P29 – Nytt vrak på Malta
Det är alltid en speciell känsla att dyka på ett vrak som är så intakt och orört.
P29 – Nytt vrak på Malta
Fiskarna har ännu inte tagit bryggan i besittning så det finns gott om plats att leka kapten.
P29 – Nytt vrak på Malta
Masten är en bra referens under uppstigningen innan du lämnar vraket och gör ditt säkerhetsstopp.
P29 – Nytt vrak på Malta
P29 är säkert att simma in i då vraket är förberett för dykning enligt konstens alla regler.

P29

– Nytt vrak på Malta

Text och foto: Elaine Whiteford
Förra sommaren fick öriket i Medelhavet tillökning. Den senaste rätten på menyn heter P29. Fartyget som från början var en östtysk minsvepare köptes 1996 av den maltesiska staten. Nu vilar det 52 meter långa vraket på drygt 30 meters djup och vi har gjort ett besök för att se vad denna nyhet har att erbjuda sina nyfikna besökare.

Malta erbjuder rikt varierad vrakdykning. Där ligger ett stort antal krigsfartyg som gick under i samband med världskrigen. Det finns också åtskilliga avsiktligt sänkta farkoster. De tjänar som artificiella rev och ger tillfälle till enkel och lättillgänglig vrakdykning.
P29 är det senaste av ett flertal projekt som Malta Marine Foundation har tagit sig an. De är avsedda att bli bostad åt havsdjur och underlätta nöjesdykning. Skutan sänktes den 14 augusti 2007 vid Cirkewwa strax intill färjeterminalen på nordvästkusten. Hon var även känd som Boltenhagen. P29 var östtysk minsvepare tills hon togs i bruk som patrullbåt av den maltesiska flottan.
Vraket ligger ungefär 170 meter från stranden mellan Cirkewwa Point och Lantern Point i närheten av det populära vraket Rozi. Det går att komma dit från land. Den långa ytsimningen gör att många ändå föredrar att göra dyket från båt. P29 står perfekt kölrätt på ett maxdjup av 30 meter. Sandbottnen runt vraket är i övrigt öde. Vattnet är klart och blått. Skrovlängden är 52 meter och bredden 7 meter. Alltså är vraket perfekt för att utforska på ett enda dyk.
Låt säga att skepparen på dykbåten har släppt av dig på rätt ställe (eller du har orienterat dig rätt från stranden). Det första du ser vid nedstigningen är masten. Du når toppen på cirka 14 meter. Sedan kommer du ner till bryggan ytterligare 5 meter längre ner.
Bästa dykplaneringen är att ta sig rakt ner till bottnen och ta det lugnt på vägen upp. Först ska man simma en rundtur på vraket. Sikten brukar vara 25-30 meter. Därför går det att se hela vraket från midskeppspartiet. Det finns gott om tecken på skutans tyska ursprung. Hennes tidigare identifikationsnummer A125 står fortfarande målat på skeppssidan. Skyltarna på alla manöverpaneler är skrivna på tyska.
Hela skrovet rengjordes omsorgsfullt före sänkningen. Dörrar och luckor togs bort. Det är enkelt att simma igenom vraket på flera ställen. Det är också säkert att ta sig in i maskinrum och lastutrymmen. Det finns nämligen inget slam att virvla upp och inga mörka hörn. In- och utgångar är tydligt synliga överallt.
Många ledningar och installationer har fått sitta kvar. Du kan alltså ägna tiden åt att studera toalettstolar, högtalare och liknande saker.
Bryggan har perfekt storlek för dykare. Du kan sväva på kaptenens plats och låtsas ha kommandot. I skrivande stund är P29 tämligen fattig på havsinnevånare. Men stim av småfisk har börjat samlas på bryggan och vimlar in och ut genom ventilerna. Vraket kommer snart att vara tätbefolkat.
Masttoppen är ett bra ställe att dröja kvar en stund på vägen upp. Toppen tycks vara en oemotståndlig plats för dykare att spela ”jag äger hela världen!” medan frökenfiskarna storögt tittar på. Säkerhetsstoppet på 5 meter måste däremot genomföras i fritt vatten.
En enkelflaska räcker normalt för ungefär 40 minuters dyktid på vraket. Maxdjupet är visserligen 30 meter. Men dyket är ett typiskt...

Logga in för att se fullständiga artiklar, eller registrera dig om du inte redan har en inloggning på DYK. Båda är här.

Skaffa också prenumeration på DYK tidningen här.

Läs även

Skaffa dig information, inspiration och upplevelser