DYK på YouTube  DYK på Facebook  Hämta RSS feed  NYHETSBREV!

  Udstyr  Utrustning
Test – K01 Flexglove 5/4 mm
Sammantaget är K01 Flexglove ett par riktigt sköna handskar som fungerar bra i svenska förhållanden under det varmare halvåret.

Test

K01 Flexglove 5/4 mm

Text & Foto Stefan Beskow

Till skillnad från flera av mina fotograferande dykvänner föredrar jag att använda våthandskar, istället för torrhandskar, på sommar och höst. 

►  K 01 är en tillverkare som siktar på att göra högkvalitativa våthandskar, och andra produkter, som ska tillfredsställa även den mest kräsna dykaren.

De 5/4 mm handskar jag testat med namnet K01 Flexglove ser vid första anblicken ut som vilka femfingerhandskar som helst. Men vid en närmare anblick märker jag att det finns detaljer som gör dem lite speciella. När jag ska ta på dem upptäcker jag att det är så kallad smoothskin på insidan av handskens handled. Detta gör att de lättare glider på.

Passformen är mycket bra, och de sitter som gjutna. Tillverkaren understryker att det är väldigt viktigt att mäta händerna, för att man som användare ska kunna välja rätt storlek. Neoprenet är mjukt och följsamt och jag får ett bra grepp med handsken, vilket visar att ”anti slip”-lagret på handskens handflata och fingrar fungerar. Det finns en liten skillnad på neoprenets tjocklek, och handflatan är marginellt tunnare för att öka flexibiliteten ytterligare.

I vattnet håller handskarna mina händer varma och vattengenomströmningen är verkligen minimal. Förutom att sömmarna är limmade är de dessutom förseglade, för att vara så bekväma så möjligt, och detta gör även att inget vatten tränger in genom några tätningar. De är mycket smidiga och rörelsefriheten för händerna är stor. Ett dyk i 70 minuter var inga problem när det gäller värmen.

Vattentemperaturen var 15 grader, och det kändes som om det hade kunnat vara åtminstone några grader kallare med samma komfort.
Sammantaget är K01 Flexglove ett par riktigt sköna handskar som fungerar bra i svenska förhållanden under det varmare halvåret.  ♦

Rekommenderat pris: 920 SEK
Info om återförsäljare finns på: reeldiving.se →

Logga in för att se fullständiga artiklar, eller registrera dig om du inte redan har en inloggning på DYK. Båda är här.

Skaffa också prenumeration på DYK tidningen här.

Läs artikeln i DYK #79:

SOME images:
Test – K01 Flexglove 5/4 mm, Test – K01 Flexglove 5/4 mm
Sammantaget är K01 Flexglove ett par riktigt sköna handskar som fungerar bra i svenska förhållanden under det varmare halvåret.
, Test – K01 Flexglove 5/4 mm
Mjukt och skönt smoothskin gör att handsken lätt glider på handen.
, Test – K01 Flexglove 5/4 mm
Fingrarnas och handflatans yta ger ett bra och halkfritt grepp.

Läs även

Skaffa dig information, inspiration och upplevelser