DYK på YouTube  DYK på Facebook  Hämta RSS feed  NYHETSBREV!

  Event  Event
DEMA SHOW 2019
Tom Ingram är CEO och president för DEMA. Här klipper han bandet och öppnar årets DEMA-show, tillsammans med styrelseledamöter och hedersmedlemmar.

DEMA SHOW 2019

– DYK besöker världens största dykmässa

Text og foto Jesper KJØLLER

Diving Equipment and Marketing Association (DEMA) är den internationella branschorganisationen för den globala dykindustrin. Varje år är DEMA värd för den största fackmässan inom dykbranschen. DYK var på plats för att rapportera från evenemanget.

►  Jag försöker alltid besöka DEMA-mässan när den vartannat år hålls i Orlando. Du kanske undrar varför just Orlando? När det gäller dykning är Florida utan tvekan den mest intressanta staten i USA. Inte bara därför att många amerikanska tillverkare av dykutrustning har sin bas i The Sunshine State, utan också därför att en handfull internationella dykutbildningsorganisationer har sina huvudkontor där. Det är egentligen inte så konstigt. Variationen och dykmöjligheterna i det sydöstra hörnet av den nordamerikanska kontinenten är helt unik. Norra Florida är känt för några av de största vattenfyllda grottsystemen i världen, och grottdykningen i området är helt suverän. De tropiska korallreven längs Atlantkusten erbjuder enkel och lättillgänglig dykning i karibisk stil. Längs kusten hittar du även en handfull skeppsvrak, och till och med ett flygplan av typen Boeing 727. I Mexikanska golfen kan du besöka världens största konstgjorda rev - “Mighty O” (det sänkta hangarfartyget USS Oriskany). Oavsett om du föredrar grottor, vrak eller koraller eller lite av allt, kommer Florida inte att göra dig besviken. Det är därför många dykare försöker smyga in några dykdagar i samband med den fyra dagar långa DEMA-mässan. Mässan alternerar mellan Orlando och Las Vegas, men kasinostaden och ökenstaten Nevada är knappast kända för sina dykmöjligheter...

Men oavsett om du gillar spel eller dykning så lockar DEMA både dykare och branschfolk från hela världen till USA i november varje år.

Transformation
DEMA öppnade portarna för första gången 1977, och de tidiga mässorna var mycket viktiga plattformar för lansering av nya produkter. Det var vanligtvis under DEMA-utställningen som alla större utrustningstillverkare släppte de nya katalogerna för året. Dykjournalister stod på kö för att få en första glimt av nästa års produkter och kunna rapportera nyheter till de olika dyktidnigarna. På grund av internet har dock publiceringslandskapet gradvis förändrats genom åren, och idag lanseras nya produkter på digitala plattformar, så snart de är redo att släppas till allmänheten, alltså inte bara en gång om året.

Som ett resultat av detta har DEMA-mässan förvandlats från ett evenemang som enbart fokuserat på ny hårdvara och utrustning, till en utställning med utbildningsorganisationer, dykresor, destinationer och allt däremellan.. ♦

DEMA 2020 New Orleans, 4.-7. november 2020.
www.demashow.com

 

Logga in för att se fullständiga artiklar, eller registrera dig om du inte redan har en inloggning på DYK. Båda är här.

Skaffa också prenumeration på DYK tidningen här.

Läs artikeln i DYK #50:

SOME images:
DEMA SHOW 2019
DEMA SHOW 2019
, DEMA SHOW 2019
Tom Ingram är CEO och president för DEMA. Här klipper han bandet och öppnar årets DEMA-show, tillsammans med styrelseledamöter och hedersmedlemmar.
, DEMA SHOW 2019
Det brukar alltid vara några galna idéer som presenteras på DEMA. Om priset för att få en head-up-display i masken är att simma runt med denna koloss på huvudet, så tackar jag nog nej.
, DEMA SHOW 2019
Orange County Convention Center i Orlando, med en yta på 650 000 m2, är USA: s näst största utställningscenter, så det blir ett antal kilometers promenad varje dag.

Läs även

Skaffa dig information, inspiration och upplevelser