DYK på YouTube  DYK på Facebook  Hämta RSS feed  NYHETSBREV!

  Portfolio  Portfolio
Mikkel  Noe-Nygaard – arkitekten
Mikkel Noe-Nygaard – arkitekten
Mikkel  Noe-Nygaard – arkitekten
Titel Lycklig papegojfisk Plats Wadi Lahami, Röda havet, Egypten Kamera Canon 400D i Ikelite hus, 60mm makro Exponering 1/60 sek, F11, ISO200 Blixt En Ikelite DS125 Kommentar Även om ett nattdyk sällan är tråkig, så var denna papegojfisk det enda som jag fokuserade på. Jag kan inte låta bli att le när jag ser det glada ansiktet.
Mikkel  Noe-Nygaard – arkitekten
Titel Dykare och mast Plats S/S Bandak, Sognefjord, Norge Kamera Canon 400D i ett Ikelitehus, 10-22mm Exponering 1/15 sek, F8, ISO400 Blixt En Ikelite DS125 och en DS160 Kommentar I den här bilden har jag arbetat med ingredienserna: vatten, dykare, mast och sandbotten.
Mikkel  Noe-Nygaard – arkitekten
Titel Far och son Plats Tilst simmhall, Danmark Kamera Canon 5DmkII en Hugyfot hus, 24-105mm Exponering 1/45 sek, F9.5, ISO200 Blixt Två Ikelite DS160 Kommentar Detta är ett av mina första försök att fotografera babysim. Lyckligtvis var pappan bra på att hålla andan och hans son ser också ut att njuta av elementet. De två ser faktiskt ut att har riktigt roligt.
Mikkel  Noe-Nygaard – arkitekten
Titel Dykning och färgglada svampar Plats Hanging gardens, Farasan Bank, Röda havet, Saudiarabien Kamera Canon 5DmkII en Hugyfot hus, 15mm Exponering 1/30 sek, F13, ISO200 Blixt Två Ikelite DS160 Kommentar Dessa svampar på 30 meters djup hade de mest otroliga, starka färger. Men det var först när jag kollade exponeringen på kamerans display som jag verkligen insåg hur färgglada de var.
Mikkel  Noe-Nygaard – arkitekten
Titel Vitspetsad oceanhaj Plats Elphinstone, Röda havet, Egypten Kamera Canon 400D i ett Ikelitehus, 10-22mm Exponering 1/80 sek, F8, ISO200 Blixt En Ikelite DS125 Kommentar Ingen portfolio är komplett utan en haj. Klassisk, kraftfull och i toppen av näringskedjan. Jag ”biten” av hajar och hoppas att få möjlighet att fotografera många fler i framtiden.
Mikkel  Noe-Nygaard – arkitekten
Titel Sepia bläckfisk Plats Marsa Shouna, Röda havet, Egypten Kamera Canon 400D i ett Ikelite-hus, 60mm, Exponering 1/200 sek, F13, ISO200 Blixt En Ikelite DS125 Kommentar Jag ägnade hela dyket åt att komma nära en grupp bläckfiskar. Så småningom lät de mig komma nära nog för att jag skulle kunna fånga det intrikata mönstret med pigmentfläckar och ögats fascinerande detaljer.
Mikkel  Noe-Nygaard – arkitekten
Titel Dykare i grottan Plats St Johns Caves, Röda havet, Egypten Kamera Canon 400D i Ikelite hus, 10-22mm Exponering 1/15 sek, F9, ISO400 Blixt En Ikelite DS125 Kommentar Jag gillar verkligen hur dykarens profil matchar grottöppningen, samtidigt som mörkret omkring honom kan få igång fantasin. St Johns Caves erbjuder otaliga fototillfällen och det var bara ett av dem.

Mikkel Noe-Nygaard

– arkitekten

 Mikkel Noe-Nygaard är 36 år och arbetar som grafisk designer i Århus. Han har dykt sedan 2004, men bland annat beroende på hans utbildning till arkitekt, har han alltid haft ett stort intresse för fotografi.
Till sin första resa till Röda havet hade Mikkel köpt en kompaktkamera och ett billig akrylhölje. Han blev genast biten av att fotografera under ytan. Efter ytterligare några resor till Egypten kände han dock att hans kreativitet hölls tillbaka av de tekniska begränsningar som hans utrustning hade. Det var uppenbart att det fanns ett behov av mer ljus och en snabbare autofokus. Efter två år uppgraderade han till en systemkamera med en Ikelite-blixt, som dock snart fick sällskap med ytterligare en blixt. För ett år sedan uppgraderade han sin rigg igen - denna gång till en ”full frame” DSLR, en Canon 5D mkII i Hugyfot-hölje.
År 2007 var Mikkel Noe-Nygaard med och startade dykklubben Bunden i Århus, där han för närvarande sitter som ordförande. Trots att klubben är en vanlig dykklubb, består den av ett stort antal entusiastiska fotografer som alltid är sugna på ett dyk för att testa sin nya utrustning eller att prova nya tekniker med efterföljande nörd-snack. Mikkel har nyligen börjat fotografera babysim, där han njuter av att fånga barns omedelbara glädje vattnet. I poolen, precis som i öppna vattnet, gäller det att finna sätt att utveckla sin teknik. Och han gillar utmaningen i att försöka skapa nya bilder med vanligt förekommande motiv.

Du kan se mer av Mikkels foton på:
www.noe-nygaard.dk

Logga in för att se fullständiga artiklar, eller registrera dig om du inte redan har en inloggning på DYK. Båda är här.

Skaffa också prenumeration på DYK tidningen här.

Läs även

Skaffa dig information, inspiration och upplevelser