DYK på YouTube  DYK på Facebook  Hämta RSS feed  NYHETSBREV!

  Event  Event
Dykmässan 2022 – Glada återseenden på Nordens största dykmässa
Efter flera år av inställda evenemang vad både tillverkare och återförsäljare på plats med nya produkter och erbjudanden.

Dykmässan 2022

– Glada återseenden på Nordens största dykmässa

Text & foto DYK-redaktionen m.fl.

Vi på redaktionen var riktigt taggade när Dykmässan återigen slog upp portarna efter två års uppehåll, denna gång i Göteborg. Det är som bekant på grund av pandemin som evenemanget har skjutits upp, och det var nu extra trevligt att få träffa utställare och arrangörer, också självklart också de många besökarna, som tålmodigt köade utanför innan mässan öppnade.

►  Den här gången var vi på DYK tillsammans med vår samarbetspartner Svenska sportdykarförbundet SSDF. I denna livliga monter fick vi träffa många bekanta och en hel del nya ansikten. Här bjöds det på spännande föreläsningar om bland annat fridykning, dykmedicin och städaktioner i våra gemensamma vatten.

Stor variation
Det var som förväntat också mycket annat att se på mässan, där ett stort antal av de svenska dykklubbarna fanns representerade, och det bjöds på goda råd, trevliga samtal och även lite godsaker. De stora utbildningsorganisationerna var också på plats, och DYK hann bland annat hälsa på PADI, SSI och GUE. Vi hade också möjlighet att träffa flera andra aktörer som exempelvis Vrak – Museum of Wrecks och försvarsmakten.

Det stora antalet glada besökare, och inte minst alla utrustningstillverkare och researrangörer på plats, var ett tydligt tecken på att dykmässan varit efterlängtad. Det råder ingen tvekan om att de senaste årens restriktioner påverkat de allra flesta i branschen. Det var därför ett sant nöje att få uppleva återföreningsglädjen bland alla konkurrenter, kollegor och samarbetspartners. Tillverkarna hade möjlighet att få presentera de senaste årens nya produkter. För researrangörerna fanns det, med upphävandet av många reserestriktioner runt om i världen, nu en mängd ivriga dykare med extra stor reslust som gärna vill boka dykresor.

Skoj och seriösa inslag
Bland de många klubbarna, producenterna och återförsäljarna blev det även tid för skratt, mys, provdyk i poolen, sjöjungfruföreläsningar och roliga tävlingar för både stora och små, som exempelvis försvarets uthållighetstävling som lockade många.

Med förhoppningen att vi nu så smått kan börja lägga både munskydd och PCR-tester på hyllan råder det ingen tvekan om att många av oss ser fram emot mässan nästa år, då den kommer att hållas i Stockholm.
Det fanns självklart också utrymme för tävlingsmoment på detta event. Ett officiellt rekordförsök genomfördes inom fridykningsdisciplinen statisk apné (STA). Vi hade turen att få bästa möjliga inblick i rekordförsöket, då en av huvudkaraktärerna själv beskrev hur det upplevs bakom näsklämman, glasögonen och de slutna ögonen. Du kan läsa om Ramis fängslande beskrivning i nästa artikel. ♦

Logga in för att se fullständiga artiklar, eller registrera dig om du inte redan har en inloggning på DYK. Båda är här.

Skaffa också prenumeration på DYK tidningen här.

Timelapse från föregående dykmässa i Göteborg (2019). Video: DYK
Timelapse från föregående dykmässa i Göteborg (2019). Video: DYK
Läs artikeln i DYK #69:

SOME images:
Dykmässan 2022 – Glada återseenden på Nordens största dykmässa, Dykmässan 2022 – Glada återseenden på Nordens största dykmässa
Efter flera år av inställda evenemang vad både tillverkare och återförsäljare på plats med nya produkter och erbjudanden.
, Dykmässan 2022 – Glada återseenden på Nordens största dykmässa
Sjöjungfrun Linda Ågren, som är Sveriges första professionella sjöjungfru, tillsammans med mässans grundare och arrangör, Tommy Jarnbrink.
, Dykmässan 2022 – Glada återseenden på Nordens största dykmässa
Även om det fanns något för de flesta, fickde fyrbenta följeslagarna troget vänta tills de tvåbenta pratat färdigt.

Läs även

Skaffa dig information, inspiration och upplevelser